Referat: Hammarby IF - Bele Barkarby

Bajen borta för bortasvaga Bele
OK för Bajenland, men Skarpnäck?! Det är ju inte Allsvenskan Södra vi lirar!
Vi får syn på Sparres snövita (passande namn!) Saab och hamnar till slut i gurkburken Skarpnäckshallen.
Bajen har lånat in målvakt från A-laget (Visserligen ligger Bajens A-lag i division 5B, men ändå, och vad hände med Superligan 1000 dagar?).

Kraftigt försenade drar vi igång och uppvärmningen går bra. Efter att ha samlat ihop bollarna (det gick fort - hälften låg i mitt mål) tekar vi och börjar bra. Den magiska minuten passerar och inte ens Sparre lyckas sparka/styra bollen i vår kasse. Bengt Z som spelar back för första gången gör ett kanonjobb (Matchens lirare?) och det känns tryggt. 06:50 hittar Liikamaa Lennartsson som sätter 0-1 (Vi levererar!). No 7 påstår att han gör poäng och i och för sig var han i hallen när målet gjordes men lite mer krävs det allt. Knappt två minuter senare kan Liikamaa sätta 0-2 på pass av Linder. Linder påpekade inför laguttagningen att han pga vaden bara kunde gå på halvfart. Som lagledare inser jag att det tempot passar utmärkt ihop med övriga spelare.

Eftersom innebandy är en rättvis sport är det nu Bajens tur att göra mål och de lyckas kvittera på sammanlagt dryga två minuter. Ett friläge och en backmiss, inte mycket att säga om, förutom att jag plockar ett friläge lite senare. Den här gången satt jag kvar och var med på passningen (Ni skulle skjutit i förstaläget!). Vill även framhålla Bajens sportslighet framför mitt mål, inga slag på fingrarna, inga knän i hjälmen. Jag tror att mina utespelare håller med om att det var en schysst match (Ni ska inte tycka, utan göra mål!).

Periodvila, 2-2 och jag tror att Liikamaa försöker med lite taktiksnack, inget jag känner igen från BUL 1 dock.
Efter 8 minuter får Liikamaa en rätt schysst passning av Stene som han sätter. 2-3 och vi börjar fundera på segerfesten på Lilla Barkarby. Bajen tar Timeout i slutet och med två minuter kvar blir det rörigt framför min kasse, passning från höger, bredsida från vänster och klubba in i mål. Domaren som faktiskt är den som bestämmer vad som är mål och inte säger mål och vi kan konstatera ytterligare en utebliven bortavinst.

Nu är det snart sportlov och nästa match är först 3/3 hemma i Borgen kl. 16 mot Västerort.
Vinner vi med 11 bollar går vi upp i serieledning. Dags att toppa upp laget! Kanske rentav spela med en målvakt...